Lucka arton


 Lucka arton, bara sex dagar kvar nu och det är verkligen dags att lätta upp stämningen med bubblande varma känslor så här i den mörka, gråa, trista decemberkvällen. Därför blir det romantiska julfilmer och inte bara en eller två utan hela fyra stycken. Håll till godo.

Först ut är The knight before christmas. 


"Medeltida magi gör att en riddare från 1300-talet hamnar i nutidens Ohio, där han faller för en lärare som gett upp hoppet om kärleken."

Det är en lite knasig kärleksfilm som man nog inte ska analysera för djupt utan bara titta på och liksom få känslan av kärlek. Här är en intervju med huvudskådespelarna där de berättar sina djupaste hemligheter för entertainment tonight 


Om du vill se filmen så finns den på Netflix

Andra romantiska kärleksfilmen som du får tips om är Last Christmas



"Kate jobbar som nisse i en året runt-öppen julbutik. Hon fattar gång på gång dåliga beslut, tills hon träffar Tom, en godhjärtad man med ett mystiskt förflutet som utmanar hennes cyniska världssyn."

Med tanke på namnet bör man kanske vänta med att se filmen till julafton eller dagen efter, i alla fall om man är med i den stora utslagstävlingen Whamageddon. Jag personligen åkte i alla fall dit stenhårt under framtagningen av denna lucka.

Här kan ni få höra lite om hur filmen kom till:


Om du vill titta så finns fiilmen att se på Viaplay eller att hyra på Blockbuster, Google Play, iTunes, Rakuten TV, SF Anytime och YouTube Movies.

Nästa romantiska julfilm är The christmas prince


"En ambitiös ung journalist får en tidig julklapp när hon skickas utomlands med uppdraget att skriva om en stilig prins som ska krönas till kung."

Den här filmen gjorde succe när den kom för några år sedan, så pass att om du gillar den har du två uppföljare att kika på efter. Läs inte namnen på dem bara för det kan kanske spoila, vad vet jag ... Här är en intervju med huvudskådespelerskan efter första filmen.


Om du vill se den här filmen så hittar du den på Netflix

Och efter tre kommer fyra: vad sägs om The princess switch.

"En bagare från Chicago har fötterna på jorden, men när hon och en blivande prinsessa upptäcker att de ser ut som tvillingar planerar de att byta plats under julen."

Den här är lite av en romantisk komedi och om du gillar den så finns det en uppföljare även på denna, kanske ytterligare en på gång. Och här är huvudskådespelerskan som berättar om hur det var att spela rollerna i filmen:


Om du vill se den här filmen så finns den också på Netflix

Kommentarer