Välkommen till Kulturkul



Här är din sida, länken mellan dig och olika sätt att uttrycka sig för ungdomar i Askersund.
Här kan du få olika boktips från andra ungdomar i kommunen eller varför inte skriva ett själv.
Du kan läsa om de olika bokprojekt som vi har där du kan vara med och upptäcka nya spännande historier. Vi har även tips om olika författare som du kan läsa om eller kanske rent av höra dem själva berätta om sina böcker. Kolla gärna in länkarna till författarnas hemsida i högra kanten.
Du kanske rent av drömmer om att själv ge ut en bok. Då kan då du få råd och tips om hur du gör din text bättre.
Här kan du hitta information om skrivkurser eller få roliga skrivövningar. I högra kanten kan du hitta länkar till olika skrivtävlingar som är på gång.
På en av våra sidor kan du se vad som skapats i pysselhörnan och om det är några utställningar från elever i kommunen på gång. Varför inte komma på något av de teman vi har.
När vi ändå talar om teman kan du läsa mer om vilka som är på gång i skolbiblioteket som är öppet samtidigt som vi har öppen skrivverkstad i samma lokaler. Du kan både diskutera ett ämne, leta böcker inom temat och få härliga skrivtips, på samma gång.

Leta runt, klicka på menyn och länkarna, se vad som finns och vad som saknas.

Eftersom den här sidan är till för dig som är ugn i Askersund så vill vi så klart få in önskningar och tips från dig. Du kan lämna det här nere i kommentatorsfältet så läser vi och beslutar om din idé går att införliva. Tänk på att det finns många viljor så det är inte alltid möjligt att följa alla men vi gör så gott vi kan.

För att slippa att elaka saker hinner stå skrivet på vår sida är alla kommentarer lästa av oss innan de publiceras. Därför är det inte säkert att din kommentar kommer upp samma dag som du skrivit, men vi jobbar på så gott vi kan.

Vi som driver den här sidan jobbar som Kulturcoach och Skolbibliotekarie på Askersunds bibliotek i Sjöängens kulturhus.


Kommentarer