Lucka fyra


Idag är det dags för den fjärde luringen. Vad är det för bok vi söker? 
En tjej vägrar att döda de andra ungdomarna på ett tevesänt överlevnadslägerläger.
Om du tror att du kommit på vad det kan vara eller håller på att dö av nyfikenhet kan du klicka på länken.

Om du vill veta mer om boken kan du trycka här

Dagens skrivutmaning:

Crossover
Fanfiction är när man skriver nya historier med filmkaraktärer eller bokkaraktärer i den miljön som de redan lever i. Kanske att man vill utforska en bi-karaktärs liv. Crossover är när man tar två olika historier och skriver en historia där dessa på något sätt interagerar med varandra. Kanske att en karaktär från en historia hamnar i en annan. Ungefär som om Emil i Lönneberga skulle träffa på the Evengers. Skulle kanske Ironman råka hamna på Emils gård efter ett fel i maskineriet. Vad skulle de prata om? Kanske Ironman skulle ge Emil lite tips på fler bus, kanske Ironman råkar landa precis när Emils pappa har sitt raseriutbrott och hjälper Emil.
Jag vill att du utforskar möjligheterna i crossover-fiction. Låt huvudkaraktären i den bok du läser precis nu, eller som du precis läst, möta huvudkaraktären ur den film eller serie du precis sett. Välj själv vilken av världarna som passar bäst för dem att mötas i. Hur skulle mötet se ut? Vad har de gemensamt, skulle de bli ovänner eller komma överens? Skulle de uträtta storverk?

Om du blir nöjd med din text är du så klart välkommen att lägga in den som kommentar här under inlägget.

Vi kommer dra en vinnare under morgondagen som får komma och hämta ett pris.

Ge ditt svar som kommentar här under eller maila oss på pernilla.lindgren@askersund.se eller malin.raftegard@askersund.se

Kommentarer