Lucka tjugofyra


GOD JUL
Idag är det julafton och här kommer en hälsning till dig:

Och här kommer kalenderns sista skrivutmaning. Självklart kan du vinna något på den här utmaningen, om du lämnar ditt bidrag som kommentar till inlägget och blir den utvalda av alla deltagare.

Från någon annans ögon
Kulturkrockar råkar vi ut för en del. När någon gör något som verkar mycket konstigt för en annan. Julen är en tradition som firas olika över hela världen. Vi här i Sverige firar den 24:e december men de flesta som firar jul gör det den 25:e. Vi öppnar paketen på kvällen, andra på morgonen. Vi äter skinka många andra äter kalkon. Många firar inte jul alls utan har helt andra högtider som de har fest för. 
Jag vill att du funderar över julen, vad är det egentligen vi gör på julen här i Sverige. Sedan vill jag att du skriver en julberättelse där du låter en person som aldrig tidigare firat jul få berätta sin första julhistoria. Belys allt det konstiga, försök hitta det som du tror att någon som är helt okunnig om julen skulle reagera på och hur hen skulle uppleva den.

Vi kommer dra en vinnare under morgondagen som får komma och hämta ett pris.


Skriv din text som kommentar här under eller maila oss på pernilla.lindgren@askersund.se eller malin.raftegard@askersund.se

Och åter igen, god jul!

Kommentarer