Vårterminen är här


och med det flera olika planer.

Ni som var tidigt i Hörnan i morse kunde höra ett av de projekt som är på gång. När ni kommer trötta och sömndruckna till skolan på fredagsmornarna, innan lektionerna börjar, har möjlighet att ta igen er i myshörnan medan ni lyssnar på högläsning av olika noveller. I morse läste vi novellen "Samma tid nästa vecka" som är en humoristisk historia av David Nicholls om en ung kille med pianoambitioner. 

Planen är att det kommer utformas en bok utifrån era önskemål. I hörnan står det en burk där du kan lägga ner önskemål om vad som ska hända i historien. Kapitlen kommer att läsas upp på fredagsmornar och du kan även läsa dem här inne. Genren är skräck.

Novellerna vi läser i myshörnan finns att läsa i skolbiblioteket under vårens öppettider. Vid myshörnan finns även en hylla med böcker som ni gärna får kolla på. Om ni börjat läsa någon som ni gillar är ni välkomna att ta med den hem och läsa ut den i lugn och ro.

Ett annat novellprojekt som kör igång är att du kan vara med i en novellantologi. Vad är det, undrar du kanske då? Jo, en novellantologi är en bok med flera olika noveller skrivna av olika författare. Projektet går ut på att du kommer få terminen på dig att skriva en novell med stöd av Pernilla Lindgren, som är skrivpedagog. Vi kommer att arbeta med olika grepp för att förbättra din text tills den är publiceringsfärdig. Sedan får alla som är med i antologin var sitt gratis-ex och kan köpa in böcker till tryckpriser för att sälja på bland annat Läsfesten, precis som riktiga författare.

Utöver det kommer det erbjudas en bok och film även i vår, för de som vill vara med. Anmälningar kommer tas in under januari och februari. 

Kommentarer