Corona corona corona corana

 


Och där kom smällen, smällen av dörrarna som slog igen.

Kulturhusdelen av Sjöängen har slagit igen, helt, bommat.

Ni kanske har märkt att dörrarna har låsts till kulturhuset och några av oss som jobbar säger till när ni är där mer än annars. Det är eftersom kommunen har gått in med hårdare restriktioner som säger att all verksamhet skall stanna. Sjöängen är inte längre öppet för allmänheten utan stängt. Det är för att vi ska ha så lite smittillfällen som möjligt. Vi är några få som fortfarande jobbar här och för att vi inte ska sprida smitta mellan varandra så är det bara vi som ska vara här, och ingen annan. På samma sätt som vi inte längre får nyttja matsalen, den är bara för er. Det är superviktigt att vi håller på detta så att vi stoppar spridningen i dörren, så att säga.

Biblioteket är bara öppet för er under skolbibliotekstiden, vilket är på onsdagar mellan tolv och tre. Andra tider måste er lärare boka in en tid med skolbibliotekarien så att ni kan komma och låna. Det måste då ske med lärare, det är inga fria ytor att vara på som tidigare. Andra låntagare måste boka böcker som vi kommer ut med, de får inte ens gå in i biblioteket, bara för att skriva ut eller använda datorn. Det gör att det blir ännu viktigare eftersom ni inte kan vara i biblioteket samtidigt som någon använder datorn, på grund av smittriskerna.

Som ni hör så är det massa nya restriktioner för oss på kulturhusdelen, som påverkar er så klart. Men, samtidigt försöker vi att upprätthålla saker för er, som till exempel möjligheten till skolbiblioteket. Och pysslet. Det kan inte längre ligga inne i biblioteket eftersom din inte kan ta er dit  hur som helst, men det planeras att flyttas till hörnan. 


I rummet innanför hörnan, som är låst när ingen personal är där, kommer att öppnas bara för pysslet. Det är alltså inte fritt att spela biljard eller tjata sig till andra aktiviteter. 

Idag föll pysslet bort på grund av planeringsmöten, men på fredag ska det vara öppet och då kör vi farsdagskort så ni hinner förbereda er inför söndag.

Väl mött

Kommentarer