Lucka elva

 


Elfte luckan och bara tretton dagar kvar till jul. I dag är det fredag och vad passar bäst då om inte lite mysig fredagsfilm. Här får du lite klassiska filmtips i äkta julanda - ni vet, familjekärlek, våld och humor fast från nittonhundratalet. Först ut:


Familjen McCallister med närmsta släkten åker till Paris på semester och i tumultet glömmer de sin åttaåriga son Kevin. Förutom att han ska klara sig själv blir dessutom området invaderat av två klantiga inbrottstjuvar. Den enda som står emellan dem och McCallisters hem är Kevin och han tar på sig uppdraget att skydda huset med stor fantasi. Det är en gammal klassiker från nittonhundratalet, men den är som sagt en klassiker. Har du inte sett den är den helt klart en titt, varning för våld!

Filmen finns att se på Disney+ eller att hyra på blockbuster, Google play, iTunes, Rakuten TV, SF Anytime, Viaplay eller YouTube Movies. 


Andra filmen:


Det här är en humorfilm som driver med en klassisk julsaga. Om du har överseende med att den är gjord innan cgi-tiden så du slipper ha problem med att se skillnad på verklighet och dataprogrammering, så kan du låta dig roas av den här gamla klassikerklassikern. Om du hört talas om den klassiska julsagan om den gamla giriga gubben Scrooge som blir besökt av tre spöken för att ändra sina livsval, så kommer du känna igen storyn även i den här eftersom den bygger på samma grund, men här med en lätt vansinnig och lite galen humor i Bill Murray-anda. Känner du inte till den andan kommer du ganska snabbt bli varse. 

Humor som det var förr-våldsam.

Om du vill se filmen hittar du den endast att hyra, den finns tyvärr inte på någon streamingtjänst just nu utöver Blockbuster, Google play, Rakuten TV, Viaplay och YouTube movies.

Kommentarer