Lucka tjugofyra - GOD JUL!

 


Nu är det äntligen jul men det är långt ifrån en vanlig sådan. I år kanske många traditioner bryts, stora julfiranden har blivit mindre. Istället för att du har kusiner och annan släkt att umgås med sitter du med bara din närmsta familj, kanske bara en förälder, kanske två, kanske syskon, men ändå, bara några få jämfört med annars.

Många traditioner är säkert samma, Kalle klockan tre, julmat tillsammans, juklappsutdelning men, sedan?

Julafton är fröjdefull men den kan också vara fylld med dötid, tid då man inte riktigt vet vad man ska hitta på men man vill väldigt gärna göra något tillsammans. Då kan man ägna sig åt lite olika lekar, roliga juklappslekar till exempel. Här får du några tips på vad ni kan hitta på.

Kalenderbygge
I affärerna säljer de ofta lite fylligare kalendrar med lego eller andra leksaker. Oftast reas dessa ut strax efter första december och man kan hitta dem till ett ganska billigt pris. Just lego är tacksamt att göra något lite roligare med. Vi i vår familj fick tag på två legoHarryPotter-kalendrar som vi ska roa oss med. Sedan kan man dra lappar med nummer på så att varje person får öppna luckorna i den ordning man får upp siffrorna. Efter att alla luckor är tömda bygger men tillsammans och sedan kan man spela tärning om de olika byggnationerna.

Pepparkakshusbygge
En annan lek kan vara att göra en pepparkaksbyggstävling. I affärerna kan man köpa burkar med minipepparkakshusbitar. Köp en sådan burk och spela sedan tärning om bitarna. 1 & 2 är takbitar till exempel, 3&4 är sidoväggar 5&6 är fram och baksidor. Slå tärning för att se vad ni får i era högar och när ni spelat färdigt om hela burken så sätter ni klockan på ringning på 5-10 minuter. Sedan ska alla tävlanden bygga en så stort och spännande hus av de delar de fått. Sedan får ni rösta på bästa huset när tiden är ute.

Gissa paketet
Alla väljer var sin sak i huset och slår in så att det så tydligt som möjligt syns vad det är. Sedan sak de andra i huset gissa vad det är i paketet. Självklart kan ni köra med ledtrådar. Vinnarna kan få något julgodis eller liknande.

Mysterieklapp eller utmaning
Göm julklappar för varandra och gör ledtrådar eller kartor för att den andra ska kunna lista ut var den är. Kanske kan ni göra ett helt spår med olika utmaningar för att få fram ledtrådarna.

Hoppas ni får en fantastisk julafton och att ni får det riktigt roligt vare sig ni kör någon av dessa lekar eller ej. 

GOD JUL

Kommentarer