Lucka sjutton

 


Hej och välkomna till lucka sjutton. Idag är det fredag och då är det ju boktips från youtube som gäller och idag vill vi lyfta framtidsböcker som du skriver själv, nämligen bulletjournaling. Vad är nu detta undrar du, jo det är framförallt för dig som är lite pysslig och tycker om att kladda i skrivböcker. Istället för att köpa en färdig kalender inför nästa år så köper du en top bok, färgpennor, lite klistermärken och tar till din egen fantasi när du skapar din kalender. Du kan välja vad du vill lyfta för viktiga saker under året, dina egna intressen. Om det må vara bilar, traktorer, böcker, katter eller hundar, allt kan du själv göra sidor för i din kalender.

Här kan ni se en film där Misslisibell startar upp sin för 2021. Det är ett år fel kanske ni tycker men proceduren är ju ungefär densamma varje år och målen man sätter är ju sina egna så även om hennes är förra årets så är ju dina ändå inte samma. 


Väldigt mycket information om just bulletjournal är på engelska men du kan läsa mer om det här. 


Dagens skrivutmaning kommer här:
Läskigheter
När man ska skriva läskiga saker är det bra att utgå ifrån sig själv. Jag vill att du börjar med att skriva en lista med dina läskigaste, hemska, skrämmande och otäcka saker du kan tänka dig. De där som får det att krypa i skinnet på dig.

Titta på dina ord, känn in den en stund och skriv sedan en kort berättelse eller dikt med dem. Antingen skriver du en berättelse där de ingår eller så låter du orden inspirera dig till berättelsen. Försök få med den där känslan som orden ger när du skriver.

Om du blir nöjd med din text är du självklart välkommen att lägga upp den som kommentar här under inlägget.


Kommentarer