Lucka tio

 


Hej och välkomna till lucka tio.

Fredag är en tipsardag och denna fredag tänkte jag rikta in mig lite extra till er med skrivardrömmar. När ni sitter där hemma och inte har någon skrivkurs att gå till då finns internets bottenlösa lager av inspiration och stöd. På samma sätt som det finns boktpisartubare så finns det även skrivartubare. Här vill jag tipsa om en författare och lektör som för två år sedan hade en kurs i skrivande på sin kanal. Även om den är två år gammal finns det fortfarande kvar för dig att följa och få stöd ifrån. Hon som har sidan heter Sharon Elbaz och du  kan gå in på hennes kanal här


Dagens skrivutmaning:
Julklappsrim
Julklappsrim är en typ av dikt men med en underfundig mening som gärna ska vara lite rolig. Som man hört i namnet så rimmar det men man kan själv välja vilken form av rim man vill ha, varje rad eller varannan rad till exempel. I julklappsrim är nödrim välkommen för att göra det extra roligt. Här är två exempel på julklappsrim:

en sådan där docka man kan ändra ställning på för att måla av och en dockningsstation till ett spel:
Barbie, Cindy och Bratz i all ära, 
men ni vill inte leka med dom dära.
Nu är det annat som er locka.
Här får ni varsin docka!

Ett monopolspel med Rick and Morty-tema:
Köp en dimension eller fem
och kamma segern hem
Med en portalpistol kan man komma långt
när vårt universum blivit för trångt

Jag vill att du juklappsrimmar. Välj om du vill prova att rimma på något du själv kommer ge bort eller något du önskar dig eller om du öva dig på årets julklapp, eller förra årets kanske. Du hittar hela listan här.

Som vanligt kan du lägga upp din text som kommentar på det här inlägget, om du är nöjd.

Kommentarer