Lucka tre

 


 Hej och välkommen till lucka tre och fredag Fredag är läsningsluckan och idag vill vi slå ett slag för något annat än böcker, nämligen serier. Här har ni bokyoutubern Jennifer Seger som berättar om hur kom in i läsningen genom serier. Hon presenterar sina favoriter i det här klippet. Hon pratar om andra böcker också och du kan hitta en hel tråd med bara ungdomsböcker här




Just serier är faktiskt större än vad man tror och det kommer hela tiden nya i alla möjliga genre bland annat skräck och sci-fi. Det finns ett förlag som helt nischat in sig på just serier, ni kan se mer av deras utbud här. Där hittar ni bland annat Game of thrones som grafiska böcker eller The walking dead. Ni har väl frågat om serier på biblioteket, det finns att låna där med.


Dagens skrivövning: ny mening:
Ta din tysta läsebok eller annan bok om du inte är i skolan. Slå upp sidan 29 i boken och ta tredje meningen från toppen. Skriv ner den på ett papper. Vänd sedan sida till sidan 59, ta sjätte meningen från toppen, skriv ner den under din första mening och avsluta med att slå upp sidan 79 och ta nionde meningen och skriv ner den.
Skriv nu en ny berättelse där dessa tre meningar ska ingå.

Om du blir nöjd är så självklart välkommen att lägga in den som kommentar här under inlägget.


Kommentarer